728 x 90

Румен Дунев стартира с нов автомобил

    Многократният национален шампион на писта и рали Румен Дунев ще започне новия сезон с нов автомобил – Mitsubishi Lancer Evo VIII. Естествено, Румен ще се състезава с него в група Maxi, а дебютът на новия автомобил ще е този уикенд на писта „Дракон”, където е първият кръг от националния шампионат. „През миналия сезон имахме доста

    Многократният национален шампион на писта и рали Румен Дунев ще започне новия сезон с нов автомобил – Mitsubishi Lancer Evo VIII. Естествено, Румен ще се състезава с него в група Maxi, а дебютът на новия автомобил ще е този уикенд на писта „Дракон”, където е първият кръг от националния шампионат.

    „През миналия сезон имахме доста трудности с автомобила и по-точно с надеждността, затова за 2016 година подходихме малко по-различно заяви Румен преди утрешните квалификации на трасето в село Калояново. – Купихме Lancer Evo VII, който ще е автомобилът, с който стартираме този сезон. Ще търсим скорост, но и надеждност, защото през 2015 година това беше проблем за мен и за моя екип. Новата ни бегачка е била карана в ралита, което означава, че в началото на сезона може би ще сме в ролята на догонващи – отсега мога да кажа, че ще карам най-тежкия автомобил в група Макси, освен това той стои и малко по-високо от автомобилите на моите съперници. Но важното е, че състезанията започват и ще премерим сили на „Дракон”, а в надпреварите може да се случи всичко. Още веднъж, в последните години скоростта в група Макси беше важен фактор, но издръжливостта и надеждността са решаващи за успехите.”

    Квалификациите за първия кръг от националния пистов шампионат са утре на писта „Дракон” до пловдивското село Калояново, като сесиите стартират в 12,45 часа. Преди това – от 8 часа са техническите и административните прегледи на участниците. Състезанията в неделя стартират в 11,20 часа, а официалното откриване е в 11 часа.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт