728 x 90

Още един китайски отбор във Формула Е

Още един китайски отбор във Формула Е

Двете състезания в Лондон този уикенд, с които завършва вторият сезон във Формула Е ще са последните два старта за тима Aguri, чиято продажба на китайската компания CMC е вече финализирана. CMC е абревиатура на Chinese Media Capital и се очаква в третия сезон във Формула Е тимът да е клиент на Renault що се

Двете състезания в Лондон този уикенд, с които завършва вторият сезон във Формула Е ще са последните два старта за тима Aguri, чиято продажба на китайската компания CMC е вече финализирана. CMC е абревиатура на Chinese Media Capital и се очаква в третия сезон във Формула Е тимът да е клиент на Renault що се отнася до задвижването и да представлява Nissan в световния шампионат за електрически болиди.

Team Aguri е основан през ноември 2013 година от бившият пилот във Формула 1 Агури Сузуки заедно с Марк Престън, като Марк, който сега е шеф на отбора ще остане да работи и при новите собственици. Най-вероятно китаецът Ма Кин Хуа, който дойде в Aguri за състезанието в Париж, ще остане в тима, но все още не се знае кой ще му е съотборник.

Другият пилот на тима Антони Феликс да Коща най-вероятно ще напусне, за да премине в Andretti, тъй като се очаква американският тим да представлява BMW във Формула Е.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт