728 x 90

Жан-Ерик Верн преминава в новия китайски отбор във Формула Е

    Френският пилот Жан-Ерик Верн ще кара за новия китайски отбор Techeetah през третия сезон на световния шампионат с електрически болиди Формула Е. Новият тим е собственост на китайската компания Chinese Media Capital, която купи отбора на Агури Сузуки и получи и мястото му в световния шампионат. Трансферът на Верн беше повече от очакван, а негов

    Френският пилот Жан-Ерик Верн ще кара за новия китайски отбор Techeetah през третия сезон на световния шампионат с електрически болиди Формула Е. Новият тим е собственост на китайската компания Chinese Media Capital, която купи отбора на Агури Сузуки и получи и мястото му в световния шампионат.

    Трансферът на Верн беше повече от очакван, а негов съотборник ще е китаецът Ма Кин Хуа. По време на последните два старта от втория сезон във Формула Е в Лондон Верн официално потвърди, че напуска DS Virgin, но не пожела да обяви, че преминава в Techeetah. Това обаче вече се предполагаше, а фактът, че Верн и Хуа имат общ мениджър – Джулиън Якоби само затвърди очакванията.

    Techeetah ще е клиент на Renault в третия сезон във Формула Е, а в следващите две седмици Верн и Ма ще направят първите си тестове със задвижване на болида, идващо от Renault Sport. Проблемите на Верн с шефовете на тима на DS Virgin избиха на повърхността през февруари, когато беше състезанието в Буенос Айрес. Тогава шефът на тима Алекс Тай обяви, че Верн е болен и няма да участва в надпреварата, въпреки че пилотът беше напълно здрав. Проблемът стигна до най-големите шефове на луксозната марка на Citroen и в крайна сметка Верн участва в състезанието.

    Все още не е ясна причината за противопоставянето на Верн и Тай, но проблемите продължиха в състезанието в Париж, където французинът и съотборникът му Сам Бърд се бореха за второто място в състезанието. Към този момент Бърд още имаше шансове да спечели титлата във Формула Е и от бокса наредиха на Верн да пропусне британеца напред, но той не изпълни заповедта.

    Най-вероятно мястото на Верн в DS Virgin ще заеме световният шампион в WTCC Хосе Мария Лопес, който беше готов да кара и в Буенос Айрес, но дебютът му се провали.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт