728 x 90

Малдонадо се връща в големия спорт?

    Бившият пилот във Формула 1 Пастор Малдонадо може да се върне в големия спорт, но в световния шампионат за издръжливост (WEC). Пастор загуби мястото си в Lotus (после Renault) преди края на миналия сезон, когато стана ясно, че Венецуела вече не може да си позволи да финансира кариерата му чрез държавната петролна компания PDVSA. Икономическата

    Бившият пилот във Формула 1 Пастор Малдонадо може да се върне в големия спорт, но в световния шампионат за издръжливост (WEC). Пастор загуби мястото си в Lotus (после Renault) преди края на миналия сезон, когато стана ясно, че Венецуела вече не може да си позволи да финансира кариерата му чрез държавната петролна компания PDVSA. Икономическата и политическа криза, обхванала държавата в последните месеци пък направи немислими преговорите на Пастор за участие в който и да е от големите шампионати.

    Очаква се Пастор да се завърне в състезанието „6 часа на Мексико” другия месец в Мексико Сити и най-вероятно той ще кара за Manor в клас LMP2. Предположението за това дойде от един от двамата потвърдени пилоти за прототипа Manor Oreca 05-Nissan с №44 Алфонсо Толедано.

    Мексиканецът Толедано и Тор Гравес ще карат №44, а третият пилот още не е обявен.

    „Все още чакаме потвърждение – обясни Толедано, който ще дебютира в WEC пред родна публика. – Може да е Пастор Малдонадо. Засега обаче шефовете на тима не са решили кой ще е третият пилот и всички чакаме.”

    Преди началото на сезона Пастор преговаря за място в IndyCar, но това не доведе до нещо по-сериозно, а наскоро Малдонадо гостува на KV Racing по време на старта от американския шампионат в Айова.

    Другият вариант пред Manor за свободното място в кола №44 за Мексико е също бивш пилот във Формула 1 – Антонио Пицония. Бразилецът кара за тима в „6 часа на Нюрбургринг”, а освен това е карал на мексиканската писта „Братя Родригес” докато беше пилот в Champ Car.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт