728 x 90

Формула Е стъпи в Ню Йорк

Формула Е стъпи в Ню Йорк

Формула Е и Алехандро Агаг направиха това, което Формула 1 и Бърни Екълстоун преследват неуспешно от десетилетия – да имат собствено състезание в Ню Йорк. Голямата новина за първия световен шампионат с електрически автомобили е влизането в календара още за предстоящия трети сезон на състезание в Ню Йорк – при това говорим за два старта

Формула Е и Алехандро Агаг направиха това, което Формула 1 и Бърни Екълстоун преследват неуспешно от десетилетия – да имат собствено състезание в Ню Йорк.

Голямата новина за първия световен шампионат с електрически автомобили е влизането в календара още за предстоящия трети сезон на състезание в Ню Йорк – при това говорим за два старта в средата на юли, по формулата, която се оказа толкова успешна в Лондон.

Състезанията ще са Ред Хук, Бруклин, а като фон на трасето с дължина 1,947 километра ще са Статуята на свободата и небостъргачите на Манхатън.

Предстоящите два старта във Формула Е в Ню Йорк ще са първите автомобилни състезания под шапката на ФИА, проведени в Голямата ябълка.

На представянето на трасето в Бруклин, част от което ще използва територия от местното пристанище, присъстваха президентът на ФИА Жан Тод, заместник-кметът на Ню Йорк Алиша Глен, както и пилотът на ABT Audi Лукас ди Граси.

„Това че Формула Е стигна до сърцето на един велик град като Ню Йорк е страхотно постижение – заяви Жан Тод. – Радвам се, че ню Йорк влиза в календара на Формула Е и се включва в групата на други страхотни градове като Хонг Конг, Буенос Айрес, Париж, Маракеш и Монреал.”

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт