728 x 90

Алекс Занарди се завърна с победа на пистата

Алекс Занарди се завърна с победа на пистата

След успехите, постигнати на Параолимпиадата в Рио де Жанейро, Алекс Занарди се завърна в автомобилните състезания и записа победа на финала на италианския GT шампионат в неделя на пистата „Мугело”. Италианецът загуби и двата си крака в ужасяваща катастрофа на „Лаузицринг” през 2001 година, след това се върна в WTCC, а преди няколко години се

След успехите, постигнати на Параолимпиадата в Рио де Жанейро, Алекс Занарди се завърна в автомобилните състезания и записа победа на финала на италианския GT шампионат в неделя на пистата „Мугело”.

Италианецът загуби и двата си крака в ужасяваща катастрофа на „Лаузицринг” през 2001 година, след това се върна в WTCC, а преди няколко години се насочи към параолимпийските игри.

В Рио тази година бившият пилот от Формула 1 и сериите CART спечели два златни и един сребърен медал, а последното му автомобилно състезание беше през миналата година – „24 часа на Спа”.

Сега той стартира с модифициран специално за него BMW M6 GT3, като през уикенда отново защитава цветовете на ROAL Motorsport на Роберто Раваля, за когото караше и в световния шампионат за туристически автомобили.

В съботното състезание Алекс завърши шести, в неделя стартира от първа редица, излезе начело при спиранията в бокса, а в последните обиколки отби атаките на преследвачите си, за да спечели последния старт от италианския GT шампионат за сезона.

„Страхотна година за мен, не само един невероятен ден – обясни вчера Занарди. – Преживях невероятни моменти в Рио де Жанейри, а сега победих с един прекрасен автомобил. Не стартирах по най-добрия начин, но след това наваксах. Знаех, че мога да спечеля, ако поддържам добро темпо и се радвам, че го направих.”

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт