728 x 90

Трибуналът върна победата на Царски в Бургас

Трибуналът върна победата на Царски в Бургас

Националният спортен трибунал на БФАС върна вчера победата на Илия Царски във втория манш от пистовото състезание в Бургас. Царски загуби това първо място, след като беше наказан с 15 секунди заради фаулстарт, а санкцията дойде след контестация на шампиона и лидер в шампионата Пламен Камбуров. С връщането на победата на Царски, активът му от

Националният спортен трибунал на БФАС върна вчера победата на Илия Царски във втория манш от пистовото състезание в Бургас. Царски загуби това първо място, след като беше наказан с 15 секунди заради фаулстарт, а санкцията дойде след контестация на шампиона и лидер в шампионата Пламен Камбуров.

С връщането на победата на Царски, активът му от Бургас е вече пълните 50 точки и битката за титлата в група Макси в „пистовия” ни шампионат в последния кръг на писта „Дракон” в Калояново ще е изключително интересна, съобщи racepool.info.

До решението на Трибунала се стигна след 6-часово заседание на членовете му Ганчо Баев, Руслан Вуцов, Бойко Игнатов и Пламен Панталеев.

Трябва да се има предвид и факта, че на уличните трасета, които преобладават в календара на „пистовия” ни шампионат, няма клетки, които да позволяват на системата за времеизмерване за улавя фаулстартовете и на практика дали има такива или няма, сега се установява на око. Което дава повод за постоянни оплаквания и спорове между пилотите.

Според изчисленията на RallyExpress преди последните два манша за този сезон начело в класирането е Камбуров с 182,5 точки, Царски вече има 174, а трети е Константин Маршавелов с 168.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт