728 x 90

Автоцар с авто мото шоу в "Арена Асарел" в началото на декември

Автоцар с авто мото шоу в "Арена Асарел" в началото на декември

Автомобилен клуб "Автоцар" в лицето на Илия Царски обяви на среща с медиите днес, че възнамерява да организира автомобилно шоу с благотворителен характер в „Арена Асарел” в Панагюрище между 1 и 10 декември тази година. Пилотът обяви, че това би бил един достоен завършек на настоящия автомобилен сезон. На пресконференцията в Пресклуб „България” пилотът на

Автомобилен клуб "Автоцар" в лицето на Илия Царски обяви на среща с медиите днес, че възнамерява да организира автомобилно шоу с благотворителен характер в „Арена Асарел” в Панагюрище между 1 и 10 декември тази година. Пилотът обяви, че това би бил един достоен завършек на настоящия автомобилен сезон.

На пресконференцията в Пресклуб „България” пилотът на Автоцар Рали Тийм Илия Царски заяви, че въпреки всички технически и финансови проблеми, от които бе съпътстван отборът през изминалия сезон в шампионата по затворен маршрут, е успял да се класира на второ място в серия "Макси" и втори в генералното класиране за 2016 година.

Царски спечели първото място на състезанията в Долна Митрополия и в Бургас. Първото място в Бургас му бе отнето от комисарите на проявата заради фалстарт, но Tрибуналът към Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) на свое заседание уважи жалбата на Царски и точките му бяха възстановени.

Така се наложи едва през изминалия уикенд на писта „Дракон“ край Калояново да бъде определен новият №1 в кралския клас „Макси“ на пистовия шампионат, като за първото място до последната обиколка се бориха Пламен Камбуров, Илия Царски и Константин Маршавелов.

„Без съмнение това бе много тежка надпревара. В събота, по време на тренировките, разликата между нас бе в рамките на секунда. Но във втория манш получих повреда в скоростната кутия. Това се оказа решаващо. В неделя, по време на състезанията, съвсем малко не ми достигна да завърша първи – Камбуров ме изпревари, но успях да запазя преднината си пред Маршавелов. Не успях да спечеля 19-ата си титла, но за следващия сезон се надявам да спечеля първото място. Това можеше да стане и тази година, но по финансови причини не участвах в две състезания. Ако бях карал поне във Велико Търново, може би щях да съм шампион и преди Калояново”, сподели Царски пред репортерите.

Той уточни, че пистовият шампионат е интересен, макар че на някои писти трасето не е добро, а много често пилотите подават контестации, което допълнително изнервя обстановката. Надява се, че досегашните му спонсори от верига бензиностанции ЕКО ще продължат да го подкрепят и следващия сезон да участва във всички стартове с по-добър автомобил.

Снимки: Йордан Луканов

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт