728 x 90

София Картинг Ринг – ново трасе, нови емоции

На 28 март най-голямата модерна и закрита картинг писта в София отвари врати с ново обновено трасе. Високоскоростните емоции за всички фенове на адреналина тепърва предстоят, съобщиха от мениджмънта на София Картинг Ринг. Променената писта ще зарадва всички посетители с повече завои и по-дълга дистанция. Всеки ще има възможност да тества своите способности, като от

На 28 март най-голямата модерна и закрита картинг писта в София отвари врати с ново обновено трасе. Високоскоростните емоции за всички фенове на адреналина тепърва предстоят, съобщиха от мениджмънта на София Картинг Ринг.

Променената писта ще зарадва всички посетители с повече завои и по-дълга дистанция. Всеки ще има възможност да тества своите способности, като от старта до финила ще трябва да се преодолеят 16 завоя.

В новата конфигурация е влючена интересна комбинация от три завоя във финалната част с много места за изпреварвания и различни треактории. Степента на сигурност е сред приоритетите за София Картинг Ринг и затова ще се погрижат чисто нови висококачествени ограждения и специална настилка, гарантираща възможно най-добро сцепление. Рекордното време, поставяно на старото трасе е 44.6 секунди, като се очаква то да се увеличи поне с три секунди.

„Две години след откриването на един от най-модерните и големи закрити атракциони в Столичен мол е време за нова конфигурация на пистата, която да даде възможност на посетителите за нови преживявания. Досегашното трасе, радва малки и големи любители на бързите скорости. На територията на картинг пистата бяха проведени редица спортни мероприятия, сред които два шампионата, съвместни благотворителни инициативи с Holiday Heroes, стотици детски рождени дни и тиймбилдинг тренинги. Не на последно място, София Картинг Ринг бе и интересна локация за засненаме на много български и чуждестранни продукции,“ разкри Николай Върбицалиев, управител на София Картинг Ринг.

В момента се провежда индивидуален шампионат „Шел-Хеликс“, в който взимат участие рекорден брой пилоти не само за България, но и за международните серии SWS, като голямата награда ще бъде посещение на кръг от Формула 1 на митичната „Монца“. Друго важно събитие е Академията за Млади Пилоти към БФКС, в коята учястват над 100 деца, които впоселедствие ще продължат своя път към професионалния спорт. До края на годината, на територията на картинг пистата, се очакват още промени и подобрения.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт