728 x 90

Toyota взе първата квалификация в Льо Ман

    Камуи Кобаяши осигури временната първа стартова позиция на Toyota в първата квалификация в сряда вечерта, след като оглави класирането с прототипа TS050 Hybrid с №7 на борда. 2-часовата квалификационна сесия беше съкратена с 20 минути заради ремонт на предпазните ограждения на трасето, пострадали при по-ранна тренировка, а когато най-после пилотите излязоха на пистата най-доброто време

    Камуи Кобаяши осигури временната първа стартова позиция на Toyota в първата квалификация в сряда вечерта, след като оглави класирането с прототипа TS050 Hybrid с №7 на борда.

    2-часовата квалификационна сесия беше съкратена с 20 минути заради ремонт на предпазните ограждения на трасето, пострадали при по-ранна тренировка, а когато най-после пилотите излязоха на пистата най-доброто време от тренировките – 3.20,362 минути на Нийл Яни много бързо беше подобрено.

    Първо Тимо Бернхард с Porsche 919 Hybrid (№2) записа 3.19,710 минути, а 15 минути по-късно Камуи постигна 3.18,793 мин.

    Никой не успя да подобри времето на бившия пилот във Формула 1 и засега той и съотборниците му в прототипа с №7 Майк Конуей и Стефан Саразен са с първа стартова позиция.

    Казуки Накаджима осигури двойния успех на Toyota с TS050 Hybrid (№8), след като постигна 3.19,431 минути, на 0,638 секунди от постижението на Кобаяши.

    Ранната обиколка на Бернхард беше достатъчна за третото място, на четвърта позиция остана третият прототип на Toyota, каран от Никола Лапиер, а пети завърши Porsche №1, но на 1,2 секунди от времето на Кобаяши.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт