728 x 90

Иван Влъчков дебютира на планинско "Шипка-Дамасцена"

Най-новият победител в европейските серии GT4 Иван Влъчков, ще дебютира в планинско състезание този уикенд – на старта на „Шипка-Дамасцена”. Надпреварата е V кръг от националния шампионат и кандидатства да приеме старт от европейския шампионат догодина. Влъчков е шампион на България на писта в клас Туринг, а през миналия уикенд дебютира в GT4 на „Словакия

Най-новият победител в европейските серии GT4 Иван Влъчков, ще дебютира в планинско състезание този уикенд – на старта на „Шипка-Дамасцена”. Надпреварата е V кръг от националния шампионат и кандидатства да приеме старт от европейския шампионат догодина.

Влъчков е шампион на България на писта в клас Туринг, а през миналия уикенд дебютира в GT4 на „Словакия Ринг”, като спечели второто състезание в класа на аматьорите с автомобила Sin R1 за екипа на София Кар Моторспорт на Росен Даскалов.

Сега 18-годишният Иван ще се изправи пред ново предизвикателство. Той ще кара със своя Honda Civic в клас HC3, където го очаква много сериозна конкуренция. Водещ пилот в класа е Стефан Стоев с Honda Civic, който завърши на първо място в предишния кръг „Раховец-Лясковец” и на 2-о в генералното класиране.

Влъчков се надява да се доближи до най-добрите времена на пилотите в класа. Конкуренция в HC3 ще му бъдат още Косьо Йорданов с Renault Megane, Стелиан Станчев с Peugeot 306 и Емил Бонев с Opel Kadett.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт