728 x 90

Карт от София Картинг Ринг с дебют на Extreme Fest Sofia 2017

На мащабното и зрелищно уикенд събитие Extreme Fest Sofia 2017 край паметника на Съветската армия в столицата за първи път беше представена една от най-успешните марки състезателни картинги CRG, собственост на София Картинг Ринг. Extreme Fest ще даде възможност на посетителите не просто да наблюдават, а и да вземат участие в специализирани демонстрации и уроци

На мащабното и зрелищно уикенд събитие Extreme Fest Sofia 2017 край паметника на Съветската армия в столицата за първи път беше представена една от най-успешните марки състезателни картинги CRG, собственост на София Картинг Ринг. Extreme Fest ще даде възможност на посетителите не просто да наблюдават, а и да вземат участие в специализирани демонстрации и уроци по различни екстремни спортове и активности, както и да се запознаят с безопасното им практикуване.

Писта София Картинг Ринг а е сред най-големите закрити такива в Европа, чиято цел е да не спира да изненадва всички запалени фенове на високоскоростните емоции. Едва преди няколко месеца пистата бе реновирана, а посетителите и се радваха на изградено ново трасе.

От днес ще имат възможност да усетят и разликата в скоростта. Новите картинги CRG ще изискват по-голямо внимание и вече придобити рефлекси. Всички фенове на адреналина ще могат да тестват новите придобивки на пистата в София Картинг веднага след премиерното откриване и при условие, че вече са дали време на пистата от 51 секунди на настоящите картинги.

Сред основните разлики между новите CRG и настоящите Sodi Rx8 е, че са по-леки, динамични и бързи, с предни спирачки, 270 кубика и 9 конски сили. Освен премиерата на по-бързите картинги и с подкрапата на Николай Върбицалиев, единственият Българин в сериите Формула БМВ, ще има картинг училище в неделния ден на ул. "Гурко". На разположение, напълно безплатно, ще бъдат два детски картинга, един двоен и един за възрастни между 12 и 16 часа.

Интересен факт е, че тази година отново над екшъна на ул. "Гурко" днес ще бъде един истински болид – Формула Рено 2000 (250к.с., 550кг., ускоряващ за 3,5 секунди до 100 км/ч.), участвал и финиширал винаги в Топ 10 в Немския Шампионат на Формула Рено, окачен на кран, непосредствено над ревящите двигатели на мотори, дрифт автомобили и картинги.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт