728 x 90

WTCC: Унгарци плашат Иван Мюлер със смърт

Битката за титлата в световния пистов шампионат за туристически автомобили (WTCC) стигна до финалния сблъсък днес в Катар, а един от главните герои – Иван Мюлер разкри, че е получил смъртни заплахи преди последния състезателен уикенд. Историята обаче е малко по-сложна. Мюлер е най-голямата звезда в историята на WTCC с 4-те си световни титли и

Битката за титлата в световния пистов шампионат за туристически автомобили (WTCC) стигна до финалния сблъсък днес в Катар, а един от главните герои – Иван Мюлер разкри, че е получил смъртни заплахи преди последния състезателен уикенд.

Историята обаче е малко по-сложна. Мюлер е най-голямата звезда в историята на WTCC с 4-те си световни титли и точно преди година – на финала на сезон 2016 обяви, че слага край на състезателната си кариера. След това Мюлер започна работа в тима на Volvo и Polestar като съветник. Преди последните два старта обаче от тима помолиха Мюлер да се върне на пистата и да замести титулярния пилот Нестор Жиролами.

Причината е, че начело в шампионата е пилотът на Polestar Volvo Тед Бьорк, който има само 8,5 точки аванс пред Норберт Михелиц с Honda. Веднага, след като стана ясно, че Мюлер ще помага на пилотите на Volvo, са заваляли и заплахите срещу французина, който призна, че е много ядосан на унгарските фенове на Михелиц.

„В момента, в който стана ясно, че ще карам в Катар и феновете започнаха да те атакуват – обясни на пистата „Лосаил” Мюлер. – Нямам проблем, когато феновете нападат мен, но те прекалиха.

„Съобщенията им станаха твърде лични, заплашват, че ще ме убият, че ще изнасилят жена ми, че ще убият дъщеря ми. Това вече е прекалено. В крайна сметка, това е само спорт, да не прекаляваме. Искам Норберт да разбере това, може би той може да успокои феновете си.”

Унгарските фенове понесоха тежък удар от Мюлер миналата година, когато той беше изпреварен в последното състезание в Катар от другия пилот на Honda Тиаго Монтейро и тази атака португалецът си осигури третото място в крайното класиране, точно пред Михелиц.

Според много фенове това изпреварване, което остана встрани от тв камерите е било умишлен жест на Мюлер към бившия му съотборник в SEAT.

В квалификацията в Катар днес полпозишънът беше спечелен от Естебан Герери с Honda, а Михелиц отпадна във втората част на сесията заради проблеми със спирачките и остана едва 11-и. Куриозно, но Бьорк и Мюлер се удариха леко на пистата, обаче успяха да продължат напред и се класираха четвърти и пети. С участието си в третата част на квалификацията Бьорк си осигури 2 допълнителни точки и увеличи аванса си пред Михелиц от 6,5 на 8,5 точки.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт