728 x 90

Монреал се отказа от финала на сезона във Формула Е

Монреал се отказа от финала на сезона във Формула Е

Четвъртият сезон на световния шампионат с електрически болиди Формула Е понесе тежък удар, след като стана ясно, че Монреал се отказва от двата старта, които трябваха да са финала на битката за титлата. През третия сезон на надпреварата вече имаше подобни трусове, които отвориха голяма пауза в хода на шампионата, а сега минаха първите две

Четвъртият сезон на световния шампионат с електрически болиди Формула Е понесе тежък удар, след като стана ясно, че Монреал се отказва от двата старта, които трябваха да са финала на битката за титлата.

През третия сезон на надпреварата вече имаше подобни трусове, които отвориха голяма пауза в хода на шампионата, а сега минаха първите две надпревари в Хонг Конг и промените вече започнаха. Първо падна състезанието в Сао Пауло заради проблеми с местните власти, което върна в календара Пунта дел Есте. Което може би е по-доброто решение.

Кризата в Монреал се разрази след избора на новия кмет на града – Валери Плант. Първоначално тя искаше двата старта на 28 и 29 юли да бъдат преместени извън историческия център на града, а вчера обяви на специална пресконференция, че надпреварите се отменят.

Формула Е и градската управа на Монреал имат подписан договор за финалните две състезания от сезон 4, така че сега ще има и юридическа разправия.

Също вчера стана ясно, че промоутърът на състезанията в Монреал – компанията „Montreal, c’est electrique”, все още не е платила таксата си към Формула Е за стартовете през 2017 и има дългове в размер на 6,2 милиона канадски долара.

Алтернативите на трасето в центъра на Монреал не са много, тъй като пистата „Жил Вилньов” няма да може да се използва през лятото, защото й предстои реконструкция на стойност почти 50 милиона долара.

В Хонг Конг шефът на Формула Е Алехандро Агаг заяви, че има вариант Монреал да бъде сменен от друг канадски град, но времето за подготовка ще е малко.

Предполага се, че заради това Ню Йорк може да приеме четири вместо две състезания и сезонът да свърши в Бруклин на 16-17 юли.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт