728 x 90

Сезонът във Формула Е ще финишира в Ню Йорк

    Четвъртият сезон във Формула Е ще завърши в Ню Йорк в средата на юли, както и се предполагаше, след като новият кмет на Монреал извади града от календара на световния шампионат за електрически болиди. И този сезон, който започна в Хонг Конг през декември, не може да избегне трусовете с градовете-домакини, тъй като състезанието в

    Четвъртият сезон във Формула Е ще завърши в Ню Йорк в средата на юли, както и се предполагаше, след като новият кмет на Монреал извади града от календара на световния шампионат за електрически болиди.

    И този сезон, който започна в Хонг Конг през декември, не може да избегне трусовете с градовете-домакини, тъй като състезанието в Сао Пауло беше отложено и на неговото място по спешност беше върната надпреварата в Пунта дел Есте в Уругвай, която ще се проведе на 17 март.

    Въпросът с Монреал обаче е доста по-драматичен, тъй като трябваше да са финалните два старта за сезона. Но новият кмет Валъри Плант ги отмени и обяви, че компанията, отговаряща за провеждането им е на минус с няколко милиона долара и за града не е изгодно за остане в календара на Формула Е.

    От шампионата на Алехандро Агаг потвърдиха днес, че така сезонът ще приключи на 14 и 15 юли с две състезания в Бруклин и отново небостъргачите на Манхатън ще се фон за решителните надпревари.

    „Анализирахме няколко различни варианта, но решихме да не търсим заместник на състезанията в Монреал – се казва в официалното съобщение на Формула Е. – Все пак, появиха се няколко интересни алтернативи, но за подготовката на състезание в центъра на голям град са нужни много усилия и време.”

    Засега от отборите подкрепят напълно шефовете на надпреварата и приемат с разбиране трудностите, а шефът на Audi Алън Макниш каза, че между стабилния календар и присъствието в центровете на някои от най-големите градове в света, избира големите градове.

    От сезон 4 вече минаха два старта в Хонг Конг и един в Маракеш, като предстоят състезанията в Сантяго, Чили (3 февруари), Мексико Сити (3 март), Рим (14 април), Париж (28 април), Берлин (19 май), Цюрих (10 юни) и финалните два старта с в Ню Йорк на 14 и 15 юли.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт