728 x 90

Нико Розберг откри академия за млади пилоти

    Бившият световен шампион във Формула 1 Нико Розберг откри своя академия за млади пилоти, в която ще се обучават картингисти, които тепърва влизат в спорта. Представянето на академията беше вчера на картинг пистата в Неапол, като съвпадна с първия кръг от европейския шампионат по картинг за сезон 2018. „За мен това е много специален ден

    Бившият световен шампион във Формула 1 Нико Розберг откри своя академия за млади пилоти, в която ще се обучават картингисти, които тепърва влизат в спорта.

    Представянето на академията беше вчера на картинг пистата в Неапол, като съвпадна с първия кръг от европейския шампионат по картинг за сезон 2018.

    „За мен това е много специален ден – заяви Розберг. – По този проект работя заедно с Дино Киезо и двамата създадохме Академията за млади пилоти Розберг. Специални благодарности на нашия партньор Petronas! Надявам се, че заедно ще намерим много бъдещи шампиони и ще им помогнем в развитието.”

    Изборът на Киезо не е случаен – той е един от най-известните специалисти в картинга и е бивш шеф на тима МВМ, за който през 2000-2001 година караха Нико и Люис Хамилтън.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт