728 x 90

McLaren може да се включи в IndyCar още догодина

    Един от най-успешните отбори в историята на Формула 1 McLaren може още догодина да се включи в американските серии IndyCar, като информацията за това все още не е потвърдена. Но медиите в Щатите съобщиха, че представители на McLaren Racing са присъствали на състезанието от IndyCar на овала в Индианаполис през уикенда, за да преговорят с

    Един от най-успешните отбори в историята на Формула 1 McLaren може още догодина да се включи в американските серии IndyCar, като информацията за това все още не е потвърдена.

    Но медиите в Щатите съобщиха, че представители на McLaren Racing са присъствали на състезанието от IndyCar на овала в Индианаполис през уикенда, за да преговорят с потенциални отбори, с които да си партнират, а още срещи са планирани за уикенда и след финала на „500 мили на Индианаполис” през юни.

    Звездата на McLaren Фернандо Алонсо преследва „тройната корона” в моторните спортове – победи в Монако, Инди 500 и Льо Ман и през 2017 година стартира в Индианаполис с кола на Andretti Autosport и двигател Honda, като отпадна заради повреда в мотора. Шефът на McLaren Зак Браун на няколко пъти вече подхвърли, че тимът има интерес да развива и състезателна програма в IndyCar.

    Но това ще се случи едва след като McLaren се върне след най-силните отбори във Формула 1, тъй като това в момента поглъща най-много ресурси и усилия на цялата компания. С моторите на Renault McLaren вече печели точки във всеки един старт от началото на сезона във Формула 1, но Алонсо все още не може да се бори за победи.

    Повече от логично е, че в Щатите McLaren ще работи с тима на Майкъл Андрети, тъй като двамата със Зак Браун вече имат успешни проекти заедно. Двамата са съдружници с Райън Уокиншоу в отбор в австралийския пистов шампионат Supercars, а в Щатите компанията на Андрети подкрепя базирания във Великобритания тим на Браун United Autosports, който участва в шампионата IMSA.

    В момента тимът на Андрети участва с четири болида в IndyCar, като очакванията са, че колите ще нараснат на 5 и едната ще се състезава под името на McLaren.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт