728 x 90

Сузи Волф става шеф на отбор във Формула Е

Сузи Волф става шеф на отбор във Формула Е

Бившият тестпилот на Williams Сузи Волф става шеф на тима на Venturi в световния шампионат за електрически болиди Формула Е. Сузи, която е омъжена за боса на Mercedes във Формула 1 Тото Волф има зад гърба си сериозна моторспорт кариера. От 2006 г. до 2012 г. тя се състезава в германския пистов шампионат DTM, а

Бившият тестпилот на Williams Сузи Волф става шеф на тима на Venturi в световния шампионат за електрически болиди Формула Е. Сузи, която е омъжена за боса на Mercedes във Формула 1 Тото Волф има зад гърба си сериозна моторспорт кариера. От 2006 г. до 2012 г. тя се състезава в германския пистов шампионат DTM, а след беше ангажирана от Williams, където Тото беше акционер.

Сузи сложи край на кариерата си на пилот в края на 2015 г. и стартира инициативата Dare to be Different, която има за цел да улеснява и окуражава навлизането на повече жени в моторните спортове. Освен шеф на тима, Волф вече е и акционер в отбора, който представлява бутиковия производител на електромобили в световния шампионат.

В новата кариера на Сузи съпругът й отново ще има важна роля. Venturi сключи договор за доставя електромотори на HWA – компанията влиза със свой отбор във Формула Е за петия сезон и ще представлява Mercedes. А Волф е основен акционер в HWA. В същото време Venturi сложи край на пенсията на Фелипе Маса и бразилецът се връща в спорта като пилот на тима за следващия сезон във Формула Е.

Сузи Волф поема ръководството на тима за последните два старта от този сезон в Ню Йорк, където Том Дилман ще смени Едоардо Мортара, а другият пилот на отбора ще е Маро Енгел.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт