728 x 90

Верн и Audi взеха титлите във Формула Е

Верн и Audi взеха титлите във Формула Е

Жан-Ерик Верн и Audi спечелиха световните титли при пилотите и конструкторите в четвъртия сезон на шампионата с електрически болиди Формула Е. Последните две състезания бяха в Ню Йорк, като Верн завърши пети в първата надпревара по улиците на Бруклин, което му гарантира титлата, тъй като съперникът му Сам Бърд остана едва 9-и. Вчера, в последното

Жан-Ерик Верн и Audi спечелиха световните титли при пилотите и конструкторите в четвъртия сезон на шампионата с електрически болиди Формула Е. Последните две състезания бяха в Ню Йорк, като Верн завърши пети в първата надпревара по улиците на Бруклин, което му гарантира титлата, тъй като съперникът му Сам Бърд остана едва 9-и.

Вчера, в последното състезание Верн спечели победата, но това се оказа недостатъчно за неговия тим Techeetah да се пребори с Audi за първото място при конструкторите, тъй като досегашният шампион Лукас Ди Граси и Даниел Абт завършиха втори и трети и осигуриха титлата на германския тим.

В събота битката на Верн се оказа доста по-трудна от очакваното, тъй като той и съотборникът му Андре Лотерер бяха дисквалицифицирани след квалификацията и стартираха от дъното на стартовата решетка. Бърд и DS Virgin не успяха да се възползват максимално добре от това и британецът стартира едва 14-и. В хода на състезанието Лотерер и Верн си пробиха път напред през цялата колона и когато стигнаха до Топ 6 Лотерер пропусна Верн, за да завърши французинът пети.

Лукас ди Граси спечели съботния старт, но това стана след скандал и заповеди от бокса в Audi, които лишиха Абт от възможността да го атакува и да си върне първата позиция. След финала стана ясно, че е имало „недоразумение” и лоша комуникация между шефа на тима Алън Макниш и двамата пилоти относно това дали и кога те ще могат да се атакуват.

Бившият шампион Себастиен Буеми с Renault спечели и двете квалификации в Ню Йорк, но и вчера изостана в битката с пилотите на Techeetah и Audi. Верн и Лотерер стартираха втори и трети, а Абт и Ди Граси – четвърти и пети. Лотерер направи фалстарт и беше наказан с 10 секунди в бокса, което го смъкна на 15-о място, а до финала той успя да си пробие път до 9-ата позиция.

Верн и пилотите на Audi се справиха с Буеми, въпреки че швейцарецът на няколко пъти разменя местата си с Абт в битката за третото място. Верн спечели последното състезание за сезона в Ню Йорк, но второто и третото място на Ди Граси и Абт осигуриха титлата на Audi, макар и само с 2 точки аванс пред Techeetah.

С вчерашния подиум Ди Граси си осигури и второто място в крайното класиране при пилотите, а Бърд остана трети.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт