728 x 90

Формула Е разпродава първото поколение болиди

    От началото на сезон пет във Формула Е отборите ще използват съвсем нови по дизайн и възможности електрически болиди, което прави това лято изключително удобен момент за покупка на някой от автомобилите, с които се състезаваха отборите в първите 4 сезона в историята на световния шампионат. Става въпрос за 40 шасита с богата история, донесли

    От началото на сезон пет във Формула Е отборите ще използват съвсем нови по дизайн и възможности електрически болиди, което прави това лято изключително удобен момент за покупка на някой от автомобилите, с които се състезаваха отборите в първите 4 сезона в историята на световния шампионат.

    Става въпрос за 40 шасита с богата история, донесли на своите пилоти много успехи и разочарования и също така претърпели много, ама много инциденти.

    Когато бяха нови организаторът на шампионата предостави по 4 коли на всеки тим, като всеки болид беше оценен на 400 000 евро, но отборите не ги плащаха, а само трябваше да им направят застраховки и да поемат разходите за евентуални поражения при инциденти. Това улесни страшно много бюджетите на всички отбори и Формула Е бързо набра скорост.

    Според основателя и шеф на Формула Е Алехандро Агаг болидите от първото поколение, създадени от Spark Racing Technology, вече са за продажба и могат да бъдат много интересен проект за трак дни или просто забавление.

    Предполага се, че цените на всяка една кола ще са между 200 000 и 290 000 долара в зависимост от състоянието й и по-важното – състоянието на батериите, създадени от Williams.

    Агаг потвърди, че към колите има сериозен интерес от страна на „много колекционери”, които търсят инвестиция в състезателни автомобили с богата история.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт