728 x 90

Шефът на Формула Е преследва Алонсо

Шефът на Формула Е преследва Алонсо

Шефът на Формула Е Алехандро Агаг призна, че „преследва” Фернандо Алонсо, за да го убеди да участва в шестия сезон на световния шампионат с електрически болиди през 2019/2020 година. Двукратният световен шампион във Формула 1 напуска шампионата в края на този сезон и засега е сигурно само това, че ще продължи да кара за Toyota

Шефът на Формула Е Алехандро Агаг призна, че „преследва” Фернандо Алонсо, за да го убеди да участва в шестия сезон на световния шампионат с електрически болиди през 2019/2020 година.

Двукратният световен шампион във Формула 1 напуска шампионата в края на този сезон и засега е сигурно само това, че ще продължи да кара за Toyota в световния шампионат за издръжливост (WEC), където настоящият „суперсезон” приключва в средата на 2019 година с „24 часа на Льо Ман”.

Испанецът вече потвърди, че ще обяви бъдещето си в началото на октомври, а слуховете го пращат във всеки голям шампионат на света – от IndyCar до Nascar.

Агаг обаче вярва, че има шанс да се пребори за това Алонсо да стане първата суперзвезда, стартирала във Формула Е.

„Говорих с Алонсо – обясни Агаг пред вестник South China Morning Post. – Всъщност, видяхме се с него на „Монца”, мисля, че през следващия сезон той ще кара в Америка, но след това – за 2019/2020 ние сериозно го преследваме.

„Често си говорим с Фернандо, той много харесва Формула Е. Интересно му е какво ще се случи при нас в петия сезон от началото на шампионата. Иска да знае колкото се може повече за новия ни болид, това винаги е било много важно за него.”

Бившият съотборник на Алонсо във Ferrari Фелипе Маса ще дебютира в петия сезон на Формула Е за Venturi, а световните шампиони във Формула 1 Mercedes ще влязат в шампионата за шестия сезон 2019/2020. Във Формула Е ще участва и Porsche, като германската компания закри програмата си в WEC и последва Audi в състезанията с електромобили.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт