728 x 90

Lynk & Co от Китай пуска състезателен седан за писта (видео)

Китайската марка Lynk & Co, собственост на местния гигант Geely, представи концептуалния спортен автомобил 03 Cyan с двигател от 500 "коня". Прототипът, създаден върху базата на серийния едноименен седан 03, дава представа за бъдещ спортен болид за участие във WTCR шампионата на ФИА. Премиерата на колата се състоя на специално мероприятие в Япония на пистата

Китайската марка Lynk & Co, собственост на местния гигант Geely, представи концептуалния спортен автомобил 03 Cyan с двигател от 500 "коня". Прототипът, създаден върху базата на серийния едноименен седан 03, дава представа за бъдещ спортен болид за участие във WTCR шампионата на ФИА.

Премиерата на колата се състоя на специално мероприятие в Япония на пистата Фудзи Спидуей. Машината е разработена от специалисти на отбора Cyan Racing, който вече има печеливша стратегия в шампионата WTCC.

Стандартният седан Lynk & Co 03 дебютира това лято. Автомобилът е изграден върху модулното шаси CMA, разработено със съвместните усилия на инженерите от Volvo и Geely. По предварителни данни, в гамата с двигатели влиза трицилиндров 1,5-литров бензинов агрегат за 150 к.с., както и двулитров мотор със 190 "коня".

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт