728 x 90

Новият болид във Формула Е се надбягва със сокол (видео)

  Дебютантът във Формула Е Фелипе Маса влезе в битка срещу най-бързата птица в света – сокол скитник, за да демонстрира възможностите на второто поколение електрически болиди в световния шампионат. Това не е първата надпревара между автомобил от Формула Е и представител на животинския свят. Миналата година настоящият шампион Жан-Ерик Верн се надбягва с гепард в

  Дебютантът във Формула Е Фелипе Маса влезе в битка срещу най-бързата птица в света – сокол скитник, за да демонстрира възможностите на второто поколение електрически болиди в световния шампионат.

  Това не е първата надпревара между автомобил от Формула Е и представител на животинския свят. Миналата година настоящият шампион Жан-Ерик Верн се надбягва с гепард в ЮАР.

  Французинът спечели този спринт, но феновете поискаха ново състезание, този път с по-сериозна и опасна конкуренция.

  Прочети още:
  "ЕКО 24 часа на България" - духът на Льо Ман се пренася на пистата в Хасково

  Соколът скитник е сериозен съперник – при спускането му към земята, за да улови плячката си, той достига скорости от 350 км/ч.

  За да се получи надпреварата, примамката за сокола беше закрепена на ролбара над главата на пилота. Състезанието между Маса и сокола се проведе до Ад Дирия в Саудитска Арабия, където тази седмица стартира петият сезон във Формула Е.

  За да видите дали соколът догони Маса и новият електрически болид, пуснете видеото.

  Свързани публикации

  Оставете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *