728 x 90

Жак Вилньов ще кара в европейския NASCAR

    Световният шампион във Формула 1 за 1997 година Жак Вилньов подновява състезателната си кариера, като решението му сигурно е изненада за феновете му – канадецът с острия език ще стартира в европейските серии NASCAR през следващия сезон. В Европа състезанията на овали с по-стари автомобили от NASCAR не са особено популярни, но представляват интересно предизвикателство

    Световният шампион във Формула 1 за 1997 година Жак Вилньов подновява състезателната си кариера, като решението му сигурно е изненада за феновете му – канадецът с острия език ще стартира в европейските серии NASCAR през следващия сезон.

    В Европа състезанията на овали с по-стари автомобили от NASCAR не са особено популярни, но представляват интересно предизвикателство за пилоти с опит, които са готови да се пробват и в този шампионат.

    Жак има 4 старта и в NASCAR в Щатите, като е записал участия и в подгряващите серии Xfinity и пикапите.

    Миналата година Вилньов отново се върна зад волана, но участва в северноамериканския рали-крос шампионат, където кара Subaru Impreza. За последно синът на легендата Жил Вилньов се състезава на писта във Формула Е, където през сезон 2015-2016 беше пилот на Venturi, но тимът го освободи предсрочно.

    Последният пълен сезон на 47-годишния Вилньов във Формула 1 беше през 2005 година, който той кара за Sauber.

    Жак вече тества на пистата във Франчакорта, Италия и ще кара Mustang за европейското подразделение на Go Fas Racing – един от малките тимове в NASCAR.

    За догодина сезонът в европейските серии NASCAR се удължава от шест на седем състезателни уикенда, като новото попълнение е чешката писта „Мост”.

    Голямата звезда тук е бившият шампон в NASCAR Боби Лабонте, който през 2018 кара пълен сезон в Европа.

    В последните години Жак работи като тв коментатор и анализатор на Формула 1 в Европа, което обяснява и факта, че прекарва повече време на Стария континент, отколкото в Канада.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт