728 x 90

Вилньов отново атакува Формула Е

Вилньов отново атакува Формула Е

Световният шампион във Формула 1 за 1997 година Жак Вилньов отново атакува остро шампионата с електрически болиди Формула Е, където канадецът изкара три състезания. За сезон 2015-2016 Жак беше част от тима на Venturi, но не успя да стигне до класирането в Топ 10 и най-добрият му резултат е едно 11-о място. След раздялата с

Световният шампион във Формула 1 за 1997 година Жак Вилньов отново атакува остро шампионата с електрически болиди Формула Е, където канадецът изкара три състезания.

За сезон 2015-2016 Жак беше част от тима на Venturi, но не успя да стигне до класирането в Топ 10 и най-добрият му резултат е едно 11-о място. След раздялата с Venturi канадецът на няколко пъти критикува Формула Е, но сега се изказа по-остро от обикновеното.

„Записах няколко старта във Формула Е, бях доволен, защото технологията беше интересна – обясни Вилньов, който сега работи като тв анализатор на Формула 1 и този сезон ще кара в европейския NASCAR. – Хареса ми ускорението и общо взето, това е.

„Не разбирам защо се полагат толкова много усилия в популяризирането на Формула Е. За мен това е нишов шампионат. Само най-запалените фенове се интересуват от това, което става там.

„Що се отнася до Формула 1, никой там не се интересува от Формула Е и състезанията. Никой не иска да гледа състезания с електромобили.”

Вилньов даде да се разбере, че не споделя общия ентусиазъм от развитието на Формула Е, където вече присъстват много автомобилни компании: Nissan, BMW, Jaguar, Audi, Mahindra, Mercedes, а от догодина и Porsche.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт