728 x 90

Формула Е: Пилотите на BMW си признаха грешките

    Пилотите на BMW във Формула Е бяха на път да спечелят двойна победа в еПри на Мароко в Маракеш в събота, но двамата се удариха малко преди финала и това осигури победата на Жером д’Амброзио. Антонио Феликс да Коща спечели първото състезание за BMW в Саудитска Арабия през декември, а сега водеше колоната, но на

    Пилотите на BMW във Формула Е бяха на път да спечелят двойна победа в еПри на Мароко в Маракеш в събота, но двамата се удариха малко преди финала и това осигури победата на Жером д’Амброзио. Антонио Феликс да Коща спечели първото състезание за BMW в Саудитска Арабия през декември, а сега водеше колоната, но на спирането за завой №7 той беше атакуван от съотборника си Алекс Симс, двамата се удариха, Да Коща се удари в предпазната стена и спря, а Симс стигна до финала едва 4-и.

    Интересното е, че след финала всеки един от пилотите на тима пое вината за удара.

    „Искам да се извиня на тима – обясни Да Коща. – Алекс направи много силно състезание, а аз допуснах грешка. Двамата се борехме за лидерството, аз блокирах колелата при спирането за завой №7 и оттам всичко се обърка. Може би трябваше да пропусна Симс напред, тъй като след победата в първото състезание, второто място в Маракеш, също щеше да е добър резултат за мен. Ясно е, че с резултат като този от Мароко, няма как да спечелим титлата.”

    „И двамата сбъркахме – допълни Симс. – Просто не трябва да повтаряме тези грешки. Видях, че съперниците ни настигат и реших да пробвам да изпреваря Антонио. Но и двамата действахме неправилно в тази ситуация.”

    Много анализатори са на мнение, че основната вина за инцидента е на тима и шефът му Роджър Грифитс, който можеше да предупреди двамата пилоти да не се атакуват или пък в зависимост от темпото им да им нареди да си разменят местата, но да осигури очертаващата се двойна победа за отбора в Маракеш.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт