728 x 90

Бенито Гера стана Шампион на шампионите

    Мексиканската рали звезда Бенито Гера спечели Състезанието на шампионите пред родна публика в Мексико Сити, като победи на финала дебютанта Лоик Дювал. Гера, който е световен рали шампион в група N за 2012 година беше сред аутсайдерите в началото на надпреварата, но успя да се справи с някои от най-големите звезди в турнира, включително пилотите

    Мексиканската рали звезда Бенито Гера спечели Състезанието на шампионите пред родна публика в Мексико Сити, като победи на финала дебютанта Лоик Дювал. Гера, който е световен рали шампион в група N за 2012 година беше сред аутсайдерите в началото на надпреварата, но успя да се справи с някои от най-големите звезди в турнира, включително пилотите от Формула 1 Себастиан Фетел и Пиер Гасли. Гера е първият мексиканец, спечелил престижното състезание.

    Над 15 000 зрители се събраха на пистата „Ерманос Родригес” снощи, а в събота Том Кристенсен и Йохан Кристоферсон спечели титлата за отбора на Скандивания в Купата на нациите.

    20 пилоти участваха в 30-ото издание на Състезанието на шампионите, като освен купата за първото място Гера, който ще кара този сезон в WRC2, получи и трофея на името на финландската рали легенда Хенри Тойвонен, в чиято памет е учредено това състезание през 1988 година.

    Шампионът за миналата година Дейвид Култард отпадна още в груповата фаза с две загуби и една спечелена серия, а също в групата си отпадна и Фетел.

    Откритията на надпреварата в Мексико се оказаха Мик Шумахер, който дебютира тук, а в събота двамата с Фетел стигнаха до финала на Купата на нациите, както и шампионът в Инди Лайтс за миналата година Патрисио О’Уорд, който беше един от тримата мексиканци, стигнали до полуфиналите на индивидуалния турнир.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт