728 x 90

И Формула Е ще има нощен старт

    Формула Е също може да включи в календара си нощен старт, тъй като надпреварите на тъмно се оказаха страхотен хит, както във Формула 1, така и в MotoGP. Първото такова състезание се състоя в Сингапур през 2008 година, а след това стартове на осветление във Формула 1 се провеждат в Бахрейн и АбуДаби. Предполага се,

    Формула Е също може да включи в календара си нощен старт, тъй като надпреварите на тъмно се оказаха страхотен хит, както във Формула 1, така и в MotoGP.

    Първото такова състезание се състоя в Сингапур през 2008 година, а след това стартове на осветление във Формула 1 се провеждат в Бахрейн и АбуДаби.

    Предполага се, че първият старт на тъмно за Формула Е ще е през декември – състезанието, което ще открие сезон 6 в историята на шампионата – надпреварата в Саудитска Арабия. Плановете на екипа на Алехандо Агаг са уикендът в Саудитска Арабия да включва две състезания тази година, като и двете да са на осветление. Сега тимовете обсъждат възможностите за промяна на цветовете на болидите, за да изглеждат по-ефектно на изкуствено осветление.

    В началото на този месец шефовете на Формула Е се срещнаха с представителите на отборите, за да обсъждат нощния старт и стана ясно, че идеята е получила предварителното им одобрение.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт