728 x 90

Формула Е се завръща в Лондон

    Формула Е ще се завърне в Лондон за първи път от 2016 година насам и състезанието в британската столица се съживява от 2020 година нататък. Финалите на първите два шампионата в историята на Формула Е бяха в Лондон, като трасето беше в Батърсий Парк, но съпротивата на местните жители наложи шампионатът да напусне греда. Новото

    Формула Е ще се завърне в Лондон за първи път от 2016 година насам и състезанието в британската столица се съживява от 2020 година нататък. Финалите на първите два шампионата в историята на Формула Е бяха в Лондон, като трасето беше в Батърсий Парк, но съпротивата на местните жители наложи шампионатът да напусне греда.

    Новото трасе с 23 завоя, което ще приеме последните два старта за сезон 2019-2020, ще е около доковете Виктория, ще включва покрита част в центъра ExCel и ще минава покрай река Темза.

    „Всеки голям автомобилен шампионат иска да има състезание в Лондон – обясни главният изпълнителен директор на Формула Е Алехандро Агаг. – Ние от известно време се опитваме да се върнем в британската столица и съм доволен, че успяхме и намерихме нов дом в лицето на Формула Е в лицето на ExCel.

    Петият сезон на Формула Е, който върви в момента ще приключи в средата на юли с два старта в Ню Йорк, като трасето там е в Бруклин и надпреварата протича на фона на небостъргачите в Манхатън.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт