728 x 90

Алонсо преговаря за старт в легендарно състезание в Австралия

Алонсо преговаря за старт в легендарно състезание в Австралия

Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо потвърди, че преговаря за участие в най-известното състезание от календара на австралийския пистов шампионат Суперкарс – „Батърст 1000”. Стартът на „Маунт Панорама” е в по-далечните планове на испанеца, а той разговаря по темата с шефа на McLaren Зак Браун, който заедно с Майкъл Андрети е съсобственик в

Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо потвърди, че преговаря за участие в най-известното състезание от календара на австралийския пистов шампионат Суперкарс – „Батърст 1000”. Стартът на „Маунт Панорама” е в по-далечните планове на испанеца, а той разговаря по темата с шефа на McLaren Зак Браун, който заедно с Майкъл Андрети е съсобственик в един от тимовете, участващи в Суперкарс.

Темата за австралийската експедиция беше повдигната от Браун, който първи изненада медиите, че Алонсо е „много заинтересуван” да се пробва на трудната писта с 5-литровите V8 коли със задно предаване, които се използват в Суперкарс.

„Да, говорихме със Зак за това, един ден, най-вероятно, да, но не и в краткосрочен план – обясни Алонсо. – Но не затварям вратата пред нито една възможност.”

Алонсо напусна Формула 1 в края на 2018 година, като вече има участие в „500 мили на Индианаполис” и победа в „24 часа на Льо Ман”. Испанецът и съотборниците му в Toyota са фаворити за титлатав WEC в супер сезона, който приключва с Льо Ман тази година, а Алонсо записа и победа в „24 часа на Дейтона” и „1000 мили на Себринг”. Отделно от това той тества автомобил от НАСКАР в Бахрейн, където двамата с Джими Джонсън си размениха колите, а най-вероятно в близко бъдеще ще тества и пикапа на победителя от рали „Дакар” Насер Ал-Атия, като от Toyota не скриха желанието си да включат Фернандо и в маратонското офроуд състезание.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт