728 x 90

Формула Е: Jaguar смени Пикет с Лин

Формула Е: Jaguar смени Пикет с Лин

Първият световен шампион в историята на Формула Е Нелсон Пикет-младши напусна тима си Jaguar само 6 състезания след началото на петия сезон на надпреварата с електрически болиди. Петият сезон, в който дебютираха новите болиди от Поколение 2 върви трудно за бразилеца и Jaguar – Нелсон има само 1 точка и е на 20-ото място в

Първият световен шампион в историята на Формула Е Нелсон Пикет-младши напусна тима си Jaguar само 6 състезания след началото на петия сезон на надпреварата с електрически болиди. Петият сезон, в който дебютираха новите болиди от Поколение 2 върви трудно за бразилеца и Jaguar – Нелсон има само 1 точка и е на 20-ото място в класирането, като лидерът Антонио Феликс да Коща има 62. Съотборникът на Пикет Мич Евънс се справя доста по-добре този сезон – с 36 точки новозеландецът заема 11-ата позиция с равен брой точки с 10-я – Паскал Верлайн.

Пикет не успя да завърши в последните три състезания този сезон заради инциденти, а темпото на Jaguar е доста по-слабо от очакваното. Така беше и в хода на сезон 4, но тогава това беше обяснено с адаптацията на тима в първата му кампания във Формула Е.

Пикет обяви, че този сезон ще кара в шампионата Stock Car Бразилия – много силна национална надпревара за туристически автомобили с V8 мотори, създадени по формулата „силует рейсинг”.

Шефът на Jaguar във Формула Е Джеймс Баркли заяви, че раздялата, която влиза в сила веднага, е по взаимно съгласие, но уточни, че представянето на Пикет в последните състезания не е отговорило на очакванията на отбора.

В последното състезание в Саня, Китай Пикет се класира последен в квалификацията и отпадна в надпреварата, като през уикенда заяви, че не се притеснява за мястото си в тима.

От Jaguar обявиха, че до края на сезона на мястото на Пикет ще кара бившият пилот на Virgin във Формула Е Алекс Лин.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт