728 x 90

Aurus подготви и състезателен болид

Aurus подготви и състезателен болид

Руският луксозен бренд Aurus представи своя първи болид под името 01, който ще вземе участие в гонките за издръжливост. С новия автомобил ще се състезават пилотите от отбора G-Drive Racing. Болидът ще се задвижва 4,2-литров атмосферен двигател V8. Мощността на агрегата съставлява 600 конски сили. Максималната скорост е 340 км/ч, а масата на Aurus 01

Руският луксозен бренд Aurus представи своя първи болид под името 01, който ще вземе участие в гонките за издръжливост. С новия автомобил ще се състезават пилотите от отбора G-Drive Racing.

Болидът ще се задвижва 4,2-литров атмосферен двигател V8. Мощността на агрегата съставлява 600 конски сили. Максималната скорост е 340 км/ч, а масата на Aurus 01 – 900 колограма.

Автомобилът е предаден на №26, в състава на който влизат Роман Русинов, Жан-Ерик Верн и Йоб ван Айтерт. Първата гонка на G-Drive Racing с Aurus 01 ще бъде следващия уикенд – стартов за европейски шампионат в Льо Кастел на 14 април.

След това руският отбор ще участва в надпреварата в Спа – етап от първенството на света по издръжливост (FIA WEC). Всичко това е в рамките на подготовка към основното събитие – маратонът "24 ч. на Льо Ман" в средата на юни.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт