728 x 90

Розберг отказал на Audi за DTM

    Световният шампион във Формула 1 за 2016 година Нико Розберг разкри, че е отказал на Audi да участва в състезание от DTM този сезон. Германецът сложи край на състезателната си кариера броени дни, след като победи Люис Хамилтън в битката за титлата във Формула 1 и оттогава редовно отрича информациите че ще се върне на

    Световният шампион във Формула 1 за 2016 година Нико Розберг разкри, че е отказал на Audi да участва в състезание от DTM този сезон. Германецът сложи край на състезателната си кариера броени дни, след като победи Люис Хамилтън в битката за титлата във Формула 1 и оттогава редовно отрича информациите че ще се върне на пистата. Но Нико остава активен в моторните спортове – той има собствен картинг тим, акционер е във Формула Е и вече се изявява и като тв анализатор на стартовете във Формула 1.

    Сега Розберг разказа, че е получил лична покана от моторспорт боса на Audi Дитер Гас за старт като гост-пилот в DTM, но призна, че не се вижда зад волана на състезателния RS5, освен ако не участва в тест за удоволствие.

    „Дитер Гас от Audi ме покани да участвам като гостуващ пилот, но му отказах, не искам – обясни Розберг. – За удоволствие, да, но истината е, че вече не поддържам такава физическа форма. Докато карах във Формула 1 тренирах много усилено за раменете и ръцете, сега те не изглеждат толкова добре.”

    В DTM въведоха концепцията за гост-пилотите миналата година, като трите марки: Audi, Mercedes и BMW участват с по още една кола, предназначена за тези пилоти.

    Матиас Екстрьом, който сложи край на кариерата си, направи изключение и кара за Audi на „Хокенхайм” миналата година, Алекс Занарди кара за BMW на „Мизано”, а Себастиен Ожие дебютира за Mercedes на „Red Bull Ring”.

    Оттогава насам шефът на шампионата Герхард Бергер се опитва да привлече за гост-пилот някоя от големите звезди на Формула 1 като Люис Хамилтън или Себастиан Фетел, но самият той признава, че това едва ли ще стане докато двамата се състезават в световния шампионат.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт