728 x 90

Готов е първи кадър от школата на Владо Илиев

Тийнейджър без книжка – Григор Григоров, ще се състезава в планинския рали шампионат на България Владимир Илиев – спортно-технически директор на „Боила Автомотор спорт” апелира  на специална пресконференция в Пресклуб „България” в моторните спортове да се включат и младите пилоти под 18 г. Бащата и мениджър на 6-кратния рали шампион Димитър Илиев представи Григор Григоров,

Тийнейджър без книжка – Григор Григоров, ще се състезава в планинския рали шампионат на България

Владимир Илиев – спортно-технически директор на „Боила Автомотор спорт” апелира  на специална пресконференция в Пресклуб „България” в моторните спортове да се включат и младите пилоти под 18 г. Бащата и мениджър на 6-кратния рали шампион Димитър Илиев представи Григор Григоров, който е на 17 години и ще стартира с пълна програма  в планинския рали шампионат. Младежът се подготвя от 2 години в школата на Владимир Илиев, управлявал е картинг, рали и пистови състезателни автомобили, както и болид от Формула 3 на пистата „Серес”. В момента Григоров е на 17 г. и ще управлява Mitsubishi Lancer Evo 9 в група N. Със същия автомобил Димитър Илиев стана шампион преди да се качи на Skoda Fabia S2000.
„Участието на Григор става възможно поради новата наредба, която позволява на млади пилоти като него да започнат по-рано, дори преди да имат годините за книжка за управление на лек автомобил. Така започнаха Евгени Новиков и Андреас Микелсен, а преди 2 години имахме и един грузинец в рали „България” и рали „Сливен”, който караше на специалните етапи, а на прехода автомобилът бе придвижван от навигатора му”, коментира Илиев пред репортерите. Основната цел на младежа е свикване с техниката и участие в рали академията на FIA следващата година.
„Не казвам, че ще бъде Григор, но много се надявам в близките години да имаме български пилоти във WRC. Искам чрез него други родители и техните деца да видят възможностите на спорта. Преди години с Митко доказахме, че българи могат да печелят и подиуми в световното”, допълни Илиев.
Той коментира и ситуацията в българския спорт след избора на Радослав Козлеков за председател на БФАС: „Знаете, че не подкрепих нито досегашното ръководство, нито новото. Но е време едната страна да отстъпи и да приеме загубата, за да може спортът да продължи да се развива”.
Снимка: RallyeXpress

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт