728 x 90

Mitsubishi отново на Пайкс Пийк с електрически прототип

Mitsubishi Motors Corporation ще вземе участие в издание 2013 на Pikes Peak International Hill Climb с изцяло електрическия прототип MiEV Evoltion II. Отборът на ММС е от два от тези изцяло електричерски 4х4 атлета. Миналата година ММС се включи за пръв път в надпреварата на Пайкс Пийк с електрическия прототип i-MiEV Evolution, който завърши втори

Mitsubishi Motors Corporation ще вземе участие в издание 2013 на Pikes Peak International Hill Climb с изцяло електрическия прототип MiEV Evoltion II. Отборът на ММС е от два от тези изцяло електричерски 4х4 атлета. Миналата година ММС се включи за пръв път в надпреварата на Пайкс Пийк с електрическия прототип i-MiEV Evolution, който завърши втори в класа Electric Division. Tова помогна на компанията да събере много полезна информация за скоростта на автомобила, ускорението и поведението на пътя, както и за консумацията на тяговата батерия, температурата на моторите и др.

МiEV Evolution II използва части от серийните возила на компанията, както и батерии с висок капацитет и мощни електромотори, разработени от сътрудниците на ММС. Компанията още е добавила системата S-AWC (Super All-Wheel Control), която контролира динамиката на четирите мотора, като по този начин подобрява управляемостта на колата. Едната от колите ще бъде карана от двукратният шампион в Рали "Дакар" Хироши Масуока, а другата ще е пилотирана от Грег Трейси, шесткратен шампион на Пайкс Пийк с мотоциклет.

 Length x Width x Height (mm)
4,870 x 1,900 x 1,390
 Occupants
1
 Drivetrain
4WD
 Motors
 (Made by Meidensha)
 Configuration
4 (2 front, 2 rear)
 Maximum Output (kW)
400 (100kW x 4 motors)
 Battery
 (Made by LEJ)
 Maximum Capacity (kWh)
50
 Chassis
Specially-designed pipe frame
 Cowl
Carbon
 Tires (made by Dunlop)
260/660-18

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт