728 x 90

Audi A1 като рали бегачка

Audi A1 като рали бегачка

Немското тунинг ателие МТМ анонсира проект за дълбока модернизация на компактния хечбек Aydu A1. В съответствие с проекта, колата ще бъде изпълнена в стилистиката на автомобилите на марката от Инголщат, които през 80-е години на миналия век участваха в световния рали шампионат в най-мощната категория – група В. Впоследствие тя беше отменена заради сериозни катастрофи

Немското тунинг ателие МТМ анонсира проект за дълбока модернизация на компактния хечбек Aydu A1. В съответствие с проекта, колата ще бъде изпълнена в стилистиката на автомобилите на марката от Инголщат, които през 80-е години на миналия век участваха в световния рали шампионат в най-мощната категория – група В. Впоследствие тя беше отменена заради сериозни катастрофи със загинали зрители.

Информацията за новия проект засега е малка. Известно е само, че бегачката ще бъде изградена върху базата на топ хечбека S1 и доработена в съответствие с техническите изисквания и ще развива към 450 к.с. Автомобилът е получил същата бяло-жълта окраска, като при легендарния състезателен Audi Quattro. В неговия стил е направен аеродинамичният пакет на купето, разработен от американския дизайнер Роланд Хол.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт