728 x 90

Втори тест за Екатерина Стратиева преди рали "Барум"

Европейската рали шампионка Екатерина Стратиева направи вчера втори тест с Mitsubishi Lancer Evo IX преди участието си в рали „Барум” този уикенд. Българката, която кара с унгарката Юлиана Нирфаш е заявена с №86 за едно от най-големите ралита на Стария континент. „Днес вече опознаваме отсечките за „Барум” – заяви за autoclub.bg Стратиева. – Много е

Европейската рали шампионка Екатерина Стратиева направи вчера втори тест с Mitsubishi Lancer Evo IX преди участието си в рали „Барум” този уикенд. Българката, която кара с унгарката Юлиана Нирфаш е заявена с №86 за едно от най-големите ралита на Стария континент.

„Днес вече опознаваме отсечките за „Барум” – заяви за autoclub.bg Стратиева. – Много е важно да опишем добре етапите, защото с новата за мен кола не мога да използвам записките, с които карам моя Citroen C2 R2. Двете коли са много различни и трябва да привиквам бързо. Mitsubishi-то има по-висока максимална скорост, на правите върви много бързо, но е доста по-тежко и спирането с него е по-трудно. Знам, че трябва да карам на по-високи предавки, за да използвам напълно потенциала на колата. Чешките трасета са много технични, имат и бързи участъци, така че състезанието ще е интересно и тежко.”

Стратиева ще кара с кола, осигурена от познатия и у нас чешки пилот Антонин Тлустяк и обяви, че е доволна от началото на съвместната им работа.

„Тимът на Тлустяк работи отлично, грижат се добре за нас, колата е много добре подготвена, наистина се представят на ниво”, допълни Катето.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт