728 x 90

Снегът се топи, отменят рали "Швеция"?

    Високите температури в Швеция поставят под въпрос провеждането на втория кръг от световния рали шампионат – едноименното рали на сняг. Заради топенето на снега и валежите от дъжд организаторите предупредиха, че състезанието може да бъде отменено, а освен това вече преместиха шейкдауна и отмениха девет от етапите, които остават 12. „Направо е плашещо колко бързо

    Високите температури в Швеция поставят под въпрос провеждането на втория кръг от световния рали шампионат – едноименното рали на сняг. Заради топенето на снега и валежите от дъжд организаторите предупредиха, че състезанието може да бъде отменено, а освен това вече преместиха шейкдауна и отмениха девет от етапите, които остават 12.

    „Направо е плашещо колко бързо се променят атмосферните условия – заяви Глен Олсон, директор на рали „Швеция”. – Съвсем доскоро етапите бяха добре заледени, а прогнозата за времето за петък беше повече от обещаваща. Сега всичко се промени.

    „Все пак, за уикенда очакваме температури под нулата и дори отново да започне да вали сняг, но големият въпрос е дали пътищата ще замръзнат отново. Трябват ни добре заледени отсечки, за да проведем състезанието.”

    В рали „Швеция” се кара за гуми за сняг и лед с шипове, което означава, че пътищата, по които минават етапите трябва да са добре покрити с твърд слой сняг и лед.

    Предполага се, че по-късно днес ще стане ясно дали ралито ще бъде отменено, а опознаването на етапите беше преместено за сряда и четвъртък.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт