728 x 90

Ще има рали "Швеция", но ще е по-късо

Ще има рали "Швеция", но ще е по-късо

Вторият кръг от световния рали шампионат – „Швеция” беше спасен, но заради топлото време и постоянния дъжд маршрутът на състезанието беше скъсен с осем етапа. Екипажите ще карат 13 от общо 21 отсечки. Заради разтопения сняг и лед по пътищата на етапите, които се превръщат в кални коридори организаторите отмениха шейкдауна на състезанието, както и

Вторият кръг от световния рали шампионат – „Швеция” беше спасен, но заради топлото време и постоянния дъжд маршрутът на състезанието беше скъсен с осем етапа. Екипажите ще карат 13 от общо 21 отсечки.

Заради разтопения сняг и лед по пътищата на етапите, които се превръщат в кални коридори организаторите отмениха шейкдауна на състезанието, както и първия супер специален етап в четвъртък вечер. Така ралито ще стартира в петък, а от програмата за деня падат двете минавания на „Киркенаер”.

В събота се отменя сутрешното минаване на „Рамен”, както и следобедната отсечка „Фредриксберг”. От програмата отпадна и „Хагфорс Спринт”.

Но известният скок „Колин’с Крест”, който е в етапа „Варгасен” остава в състезанието.

В неделя екипажите ще карат само по веднъж „Лесьофорс” и „Вармулсасен”, но пък така беше спасен пауър стейджа, който ще се излъчва пряко по телевизията, включително и по БНТ HD у нас.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт