728 x 90

Титлата се решава в Кюстендил този уикенд

    Последното състезание от планинския шампионат – „Осогово” в Кюстендил ще определи новия първенец в дисциплината, а новата история на спорта не помни толкова оспорвана битка. След пет състезания шампионът Любен Каменов води с 85 точки, а Даниел Живков е втори с 78, като освен за титлата в общото подреждане, двамата се борят и за първото

    Последното състезание от планинския шампионат – „Осогово” в Кюстендил ще определи новия първенец в дисциплината, а новата история на спорта не помни толкова оспорвана битка.

    След пет състезания шампионът Любен Каменов води с 85 точки, а Даниел Живков е втори с 78, като освен за титлата в общото подреждане, двамата се борят и за първото място в класовете си, съответно НС1 и НС2.

    Този сезон Каменов има три победи: „Българка”, „Раховец” и „Шипка-Дамасцена”, а Живков спечели в Благоевград и Шумен.

    Зад тях обаче обещава да е още по-оспорвано – Христо Манолов и Юлиан Телийски са с по 60 точки и при тях буквално по-предното класиране ще означава трето място в крайното класиране за сезон 2016.

    Рекордът на 5-километровото трасе над Кюстендил е на Каменов – 2.40,08 минути от втория манш миналата година, а битката обещава да е много интересна.

    Организаторите получиха 37 заявки за състезанието, което е този уикенд, а хубавото време и интересното трасе обещават много емоции за феновете.

    „Цялата подготовка по организацията за старта на планинско „Осогово” вече е към своя край – заяви за racepool.info Диана Стоянова от Диамо – клубът, който организира състезанието. – Заявките на участниците вече са факт – 37 състезатели. Интересът към състезанието е много голям и от пилоти и от фенове, които искат да наблюдават събитието. Това ме радва и мотивира да се справим максимално добре с организацията.

    „Както винаги имаше запитвания и от Гърция, но нашият старт съвпадна с кръг от техния шампионат, иначе участниците със сигурност щяха да надхвърлят 45.

    „Нещо, което е различно от други години е че между маншовете сме подготвили дрифт шоу от най-добрите в този бранш. Надявам се да се получи добро събитие и всички да сме удовлетворени, все пак е последния кръг от шампионата на България"

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт