728 x 90

Два български екипажа в европейския рали шампионат

Два български екипажа в европейския рали шампионат

Сезон 2017 в европейския рали шампионат може да се окаже изключително интересен за родните фенове, след като днес бяха представени два български екипажа, които имат амбиции да се борят за титлата в група Junior в първенството на Стария континент. Екипажите са Даниел Попов/Дилян Попов и Григор Григоров/Даниел Миленков, които ще участват с Peugeot 208 R2.

Сезон 2017 в европейския рали шампионат може да се окаже изключително интересен за родните фенове, след като днес бяха представени два български екипажа, които имат амбиции да се борят за титлата в група Junior в първенството на Стария континент.

Екипажите са Даниел Попов/Дилян Попов и Григор Григоров/Даниел Миленков, които ще участват с Peugeot 208 R2.

Двата екипажа сформират и новия национален младежки рали тим, представен днес от председателя на БФАС Владимир Илиев, а мениджър на отбора ще е рали звездата Ясен Попов.

„За мен това е много вълнуващ момент, защото този проект дава възможност да се върнем сред най-силните рали екипажи в Европа и съм сигурен, че Дани и Григор имат потенциала и таланта да се борят за титлата в група Джуниър догодина”, заяви на презентацията на тима в столичния хотел „Метрополитън” Владо Илиев.

Попов-младши рестартира рали кариерата си през втората половина на 2016 година с новия Peugeot 208 R2 и успя да постигне впечатляващи резултати в нашите ралита – първо място сред младежите на финала на рали „Сливен” и първо място в клас RC4 в рали „Стари столици”, където влезе и в Топ 3 в генералното класиране на финала. Григоров пък завърши сезона с втора поредна титла в марковия шампионат Hyundai Racing Trophy.

За 2017 година ФИА внесе сериозни промени в група Junior в европейския рали шампионат, като пилотите до 26 години, каращи коли версия R2 ще се борят за голямата награда от 100 000 евро, която ще ги качи по-горната група до 27 години, където ще карат автомобил версия R5.

Сезонът в група Junior включва 6 ралита, от които се взимат четирите най-добри резултата, а състезанията са „Азорски острови” (30 март-1 април), „Канарски острови” (4-6 май), „Ржежов” (3-5 август), „Барум” (25-27 август), „Рома Капитале” (15-17 септември) и „Лиепая” (6-8 октомври).

От програмата на българите отпада старта на Азорските острови, тъй като участието там излиза много скъпо, но се планира двата екипажа да стартират на рали „Акрополис” в началото на юни, което тази година също е кръг от ERC. Програмата на Попов/Попов и Григоров/Миленков включва и участия в новата Балканска купа и националния рали шампионат през 2017 година.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт