728 x 90

Дамски екипаж в Hyundai Racing Trophy през новия сезон

Дамски екипаж в Hyundai Racing Trophy през новия сезон

През 2017 година в едномарковия рали шампионат Hyundai Racing Trophy ще стартира и дамски екипаж – Виктория Гъркова и Велислава Павлова, стана ясно днес на представянето на екипажите за новия сезон. Подобрените автомобили Hyundai i20 Coupe R и четирите екипажа, които ще участват в HRT през предстоящия сезон бяха представени днес на медиите в тренировъчната

През 2017 година в едномарковия рали шампионат Hyundai Racing Trophy ще стартира и дамски екипаж – Виктория Гъркова и Велислава Павлова, стана ясно днес на представянето на екипажите за новия сезон.

Подобрените автомобили Hyundai i20 Coupe R и четирите екипажа, които ще участват в HRT през предстоящия сезон бяха представени днес на медиите в тренировъчната база на Motorsport Academy в Твърдица, а гост на церемонията беше изпълнителният директор на Тотал България Нордин Мокрани.

По отсечките този сезон ще гледаме Симеон Симеонов/Йордан Йорданов, Мартин Коев/Димо Бозуков, Денис Станчовски/Васил Георгиев и Виктория Гъркова и Велислава Павлова.

„Многобройните тренировки през зимния сезон, които организирахме от Motorsport Academy, подготвиха състезателите за бъдещите предизвикателства, които ги очакват в Hyundai Racing Trophy“, заяви треньорът на екипажите Петър Гьошев.

Състезателният Hyundai i20 Coupe R е с нова трансмисия – сега тя е с късо главно предаване, скоростната кутия е правозъба с шест предавки (Dogbox) и с максимална скорост 174 км/ч на шеста предавка. Сменен е и размерът на колелата с джанти 6,5х16.

Състезателните автомобили са оборудвани с гуми Hankook Competition, които имат хомологация от ФИА. Така, за разлика от миналата година, екипажите на Hyundai Racing Trophy ще бъдат включени в общото класиране за българския шампионат.

Освен това новата еволюция на Hyundai i20 Coupe R е с по-добро разпределение на теглото. Преместена е и акумулаторната батерия в купето, за да се балансира центърът на тежестта на автомобила. Има допълнително усилване на роговете в предната част, преработено е закрепването на предпазната подкартерна скара.

По ходовата част са укрепени предните носачи и мост, монтирани са полиуретанови тампони на носачите, променено е окачването в стабилизиращата щанга с цел още по-добро пътно поведение. Освен това е направено  цялостно обслужване на шаситата, променен е външният цвят, колата е боядисана и отвън и отвътре.

„Удовлетворени сме от факта, че спортната платформа продължава да привлича абсолютно начинаещи бъдещи състезатели, които се обучават в Hyundai Racing Trophy по тренировъчните програми на Motorsport Academy. Това допринася и за цялостното развитие на рали спорта в България“, каза Стефан Митов, национален директор продажби на „Индустриал комерс“ – официален вносител на Hyundai за България.

Младият пилот Симеон Симеонов продължава за трета поредна година в шампионата. Миналият сезон спечели бронза в генералното класиране на едномарковата надпревара и е олицетворение на идеите на проекта. Сега той е с навигатор Йордан Йорданов, който познаваме от 2016 г. 

Мартин Коев също продължава своето участие в Hyundai Racing Trophy заедно с Димо Бозуков – също добре познато име в рали средите в България.

Денис Станчовски, 16-годишен, следва примера на Симеон Симеонов и започва своята рали кариера в едномарковия шампионат. Негов навигатор ще бъде Васил Георгиев.

За пръв път в спортната платформа има изцяло женски екипаж. 19-годишната Виктория Гъркова, която е натрупала опит в картинга, поема следващата стъпка в своята кариера като рали пилот в Hyundai Racing Trophy. Тя е с навигатор опитната Велислава Павлова.

Тази година шестте състезания от едномарковия шампионат Hyundai Racing Trophy са рали Брашов, Румъния – 31 март – 1 април, рали България – 19-21 май, рали Твърдица-Елена – 15-16 юли, рали Сливен – 1-3 септември, рали Сърбия – 22-24 септември, рали Хеброс – 17-19 ноември.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт