728 x 90

Идва Opel Corsa R5?

Идва Opel Corsa R5?

Слуховете, че Opel ще разшири рали програмата си с автомобил версия R5 вървят от 2015 година насам, но редовно биват опровергавани. В същото време компанията се наложи като един от най-силните играчи в по-долния клас – R2, където на европейска сцена Adam е изборът на най-бързите пилоти. Сега обаче компанията Holzer разбуни духовете с кратко

Слуховете, че Opel ще разшири рали програмата си с автомобил версия R5 вървят от 2015 година насам, но редовно биват опровергавани. В същото време компанията се наложи като един от най-силните играчи в по-долния клас – R2, където на европейска сцена Adam е изборът на най-бързите пилоти.

Сега обаче компанията Holzer разбуни духовете с кратко видео, публикувано в нета, според което още този месец можем да станем свидетели на раждането на Corsa R5.

До появата на Adam R2 рали политиката на Opel не беше особено последователна, а Corsa S2000 остана далеч от най-добрите образци в предишната най-силна категория автомобили за национални и континентални шампионати.

Интересът на автомобилните производители към категорията R5 расте с всяка изминала година, а най-новите участници са Hyundai и Volkswagen. Корейците вече доставят своя i20 R5 на частните тимове, избрали да работят с тях, а в близко бъдеще ще се появи и Polo R5, който също ще е насочен към частни отбори.

През миналата година в WRC2, където участват автомобилите R5 в световния шампионат доминира Skoda с Fabia R5, а този сезон битката основно срещу Fiesta R5 на M-Sport отново върви в полза на чешката компания.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт