728 x 90

Рали "България" събра 54 заявки

Рали "България" събра 54 заявки

54 екипажа за заявили участие в 48-ото издание на рали „България”, като най-голямото ни автомобилно състезание отново ще е кръг от европейския рали трофей (ERT). Това заяви председателят на БФАС Владимир Илиев на пресконференция днес, като обяви, че бюджетът на ралито тази година е 163 000 лева, като огромната част от тези пари отиват за

54 екипажа за заявили участие в 48-ото издание на рали „България”, като най-голямото ни автомобилно състезание отново ще е кръг от европейския рали трофей (ERT).

Това заяви председателят на БФАС Владимир Илиев на пресконференция днес, като обяви, че бюджетът на ралито тази година е 163 000 лева, като огромната част от тези пари отиват за сигурност по етапите.

За втора поредна година център на състезанието е Варна, а директор на ралито е Слави Славов – бащата на най-успешния ни рали пилот Тодор Славов.

Стартът на състезанието е в петък вечер пред Катедралата във Варна, а организаторите отново са предвидили два суперспециални етапа в града, за да привлекат повече публика.

„В този край на България няма достатъчно хубави отсечки, но пък във Варна има страхотна публика и атмосфера – обясни Илиев. – Тази година в програмата е предвидено използването на отсечката „Дюлино” в двете посоки в рамките на един ден, което не отговаря на правилата и сме наясно, че ще ни донесе по-ниска оценка от наблюдателя на ФИА.”

С №1 в ралито ще стартира миналогодишният рали шампион на България Пламен Стайков (Mitsubishi Lancer Evo IX), който обаче тази година се състезава с грузински лиценз.

Обикновено постният стартов списък на рали „България” в последните му издания беше спасен за 2017 с масираните турски заявки, състезанието е кръг от рали шампионата на южната ни съседка и у нас ще стартират най-силните турски пилоти.

Част от колоната отново ще са и екипажите с автомобили от група Е, която тази година се води от две известни имена: националният рали шампион за 1997 година Стефан Георгиев (Ford Escort RS) и първият национален шампион на рали спринт Калин Бенчев със Subaru Impreza.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт