728 x 90

Марио Попов: Всички извадихме късмет, можеше да стане голяма трагедия!

Марио Попов: Всички извадихме късмет, можеше да стане голяма трагедия!

Трудно е да се каже, че рали кариерата на Марио Попов се развива лесно. През 2010 година той дебютира в домашното си рали „Сливен” и беше несправедливо дисквалифициран след няколко машинации на тогавашната Техническа комисия на БФАС, които обаче останаха ненаказани. След това заради липса на финансиране Марио кара с ограничена програма и от миналата

Трудно е да се каже, че рали кариерата на Марио Попов се развива лесно. През 2010 година той дебютира в домашното си рали „Сливен” и беше несправедливо дисквалифициран след няколко машинации на тогавашната Техническа комисия на БФАС, които обаче останаха ненаказани.

След това заради липса на финансиране Марио кара с ограничена програма и от миналата година полага сериозни усилия поне да се забавлява по отсечките с новия си Ford Fiesta.

Днес Марио и навигаторът му Даниел Мечикян излетяха от трасето в петата скоростна отсечка „Българка” на рали „Сливен 2017” и спряха в група зрители, като при инцидента пострада 36-годишния Станислав, който е в болница в Сливен с две счупени ребра.

Марио Попов посети Станислав в болницата, а по-късно разказа за инцидента.

„Всички днес извадихме късмет, защото можеше да стане голяма трагедия – обясни Попов. – Ходих при Станислав в болницата, поговорихме си, ще се оправи, което е най-важното. Да е жив и здрав.

„Последните два завоя преди широкото, където се завъртяхме ние се карат на пълна газ, колата ми се поднесе, а като излязохме на площадчето на „Дървото” видях, че има много струпани хора, върнах газта и окончателно се завъртяхме.

„С оглед на това, че преобърнатата кола на Дилян Станков беше още там, ми е странно, че по-рано, преди площадчето нямаше нито един маршал, който да предупреди идващите екипажи за това, че е станал инцидент.

„Точно срещу нас имаше трима полицаи, застанали на средата на пътя. Можеше да излетим и към тях. Завъртяхме се и спряхме в хората, които бяха застанали на много опасно място – между пожарната, която беше много близо до пътя и малка височинка.

„Опитах се да спра по-рано, съборих една табела и тя уби част от скоростта, но не можах да избегна хората. А те нямаше накъде да бягат, спъваха се един в друг. Изобщо не трябваше да са там, това място е много опасно, както днес видяхме всички.”

Георги Иванов

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт