728 x 90

Рекордни заявки за рали "Стари столици"

Рекордни заявки за рали "Стари столици"

31 български екипажа са подали заявки за участие в последния кръг от националния рали шампионат – рали „Стари столици” в Шумен. Това е най-големият брой наши екипажи, заявени за българско рали този сезон. 48-ото издание на класическата надпревара не изневерява на традициите – 9 скоростни отсечки, събрани в 24 часа и оспорвана битка за всяка

31 български екипажа са подали заявки за участие в последния кръг от националния рали шампионат – рали „Стари столици” в Шумен. Това е най-големият брой наши екипажи, заявени за българско рали този сезон. 48-ото издание на класическата надпревара не изневерява на традициите – 9 скоростни отсечки, събрани в 24 часа и оспорвана битка за всяка част от секундата, тъй като в Шумен грешките струват много скъпо, просто защото няма кога да ги поправиш.

С №1 начело на колоната ще потеглят бившите шампиони на България Георги Василев/Стефан Добрев с Mitsubishi Lancer Evo IX, а голяма атракция ще е и участието на бившия носител на европейския трофей в планинските изкачвания Николай Златков (навигатор Петко Манолов, Subaru Impreza).

В Шумен трябва да се реши спорът за националната рали титла – Тихомир Стратиев и Здравко Попов водят с 123,4 точки, а Григор Григоров и Даниел Миленков имат 103,8.

Веднага след австрийското рали „Лизен”, кръг от европейския шампионат TER, родните фенове ще могат да гледат в Шумен и карането на Игнат Исаев и Теодор Димитров (Citroen DS3 R3 Max).

Стартът на състезанието е в събота в 12,30 пред Община Шумен.

Снимка: bgrallyhd.com

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт