728 x 90

Кен Блок и Ford напускат световния раликрос

    Тимът на Кин Блок Hoonigan Racing Division, който участва в световния раликрос шампионат с подкрепата на Ford, ще прекрати програмата си в първенството на планетата в края на настоящия сезон. Това е вторият пореден сезон за тима в World RX, като отборът използва подготвени от M-Sport автомобили Ford Focus RS RX. От Ford Performance обясниха,

    Тимът на Кин Блок Hoonigan Racing Division, който участва в световния раликрос шампионат с подкрепата на Ford, ще прекрати програмата си в първенството на планетата в края на настоящия сезон.

    Това е вторият пореден сезон за тима в World RX, като отборът използва подготвени от M-Sport автомобили Ford Focus RS RX.

    От Ford Performance обясниха, че предпочитат да изчакат встрани развитието на шампионата и да видят какво ще е бъдещето му преди да създадат нова състезателна кола.

    Другият пилот на тима – Андреас Бакеруд спечели три победи през 2016 и завърши трети за годината, но този сезон той и Блок останаха далеч от челото.

    В същото време Peugeot обяви, че засилва подкрепата си за Себастиен Льоб и тима му в World RX и френската компания официално подкрепя създаването на състезателен клас с електрически коли. На същото мнение са и Audi и Volkswagen, като досега само Ford беше против електрическите бегачки.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт