728 x 90

Шестима ранени в инцидент на планинското в Шумен

    Шест човека пострадаха при инцидент днес по време на планинското състезание „Мемориал Валерий Великов”, след като състезателен автомобил излетя от трасето в третия манш и се вряза в публиката. Инцидентът е станал на последния завой на 3350-метровото трасе, където е най-равната и бърза част от отсечката. Пилотът, управлявал колата, излетяла от пътя е 45-годишният Николай

    Шест човека пострадаха при инцидент днес по време на планинското състезание „Мемориал Валерий Великов”, след като състезателен автомобил излетя от трасето в третия манш и се вряза в публиката.

    Инцидентът е станал на последния завой на 3350-метровото трасе, където е най-равната и бърза част от отсечката.

    Пилотът, управлявал колата, излетяла от пътя е 45-годишният Николай Георгиев, като закача бордюра на излизане от завоя, следват махове на задницата вляво и вдясно и накрая състезателното BMW тръгва неуправляемо към публиката.

    Пострадали са 4 човека от публиката, един от охранителите на трасето и 10-годишно момиченце, което е с леки охлузвания.  Според непотвърдена от организатора на състезанието информация, двама от пострадалите остават в шуменската болница, а другите четирима са освободени след прегледи и получаването на първа помощ.

    Състезанието веднага е спряно, а според бургаски медии важна роля в организирането на бързото транспортиране на пострадалите има организаторът на писта „Бургас” и дългогодишен пилот Радко Петров, който реагира най-бързо и се включва в спасителната акция.

    От старта на отсечката веднага тръгват две линейки, които заедно с още две, пристигнали малко по-късно, откарват пострадалите в болницата.

    С 19-ото издание на „Мемориал Валерий Великов” стартира сезона на скоростните автомобилни дисциплини у нас, както и националният планински шампионат.

    Снимка: LAP.bg

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт