728 x 90

Кен Блок се връща в световния рали шампионат

    Един от най-популярните автомобилни пилоти в световен мащаб Кен Блок потвърди снощи, че ще се завърне в световния рали шампионат, макар и само за един старт – рали „Испания” тази година. Американецът ще кара за Ford Fiesta WRC от M-Sport. Последният старт на Блок в световния шампионат беше точно в Испания, но през 2014 година.

    Един от най-популярните автомобилни пилоти в световен мащаб Кен Блок потвърди снощи, че ще се завърне в световния рали шампионат, макар и само за един старт – рали „Испания” тази година. Американецът ще кара за Ford Fiesta WRC от M-Sport.

    Последният старт на Блок в световния шампионат беше точно в Испания, но през 2014 година.

    До края на миналата година Кен участва в световния раликрос шампионат, където се състезава с Focus RX и програмата му беше подкрепена официално от Ford.

    Но преди началото на новия сезон стана ясно, че Ford спира финансирането на Hoonigan Racing Division на Блок, за да подкрепи финансово M-Sport в световния рали шампионат, където миналата година Себастиен Ожие и босът на тима Малкълм Уилсън триумфираха с титлите при пилотите и конструкторите, като спечелиха без подкрепата на производителя срещу другите три заводски тима.

    Предполага се, че това участие на Кен Блок в Испания е част от сделката с Ford и се явява един вид компенсация за това, че програмата му в раликрос загуби заводската подкрепа на компанията.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт