728 x 90

Toyota веднага отрече за Кими Райконен

    Toyota побърза да опровергае слуховете, че звездата на Ferrari Кими Райконен ще напусне Формула 1, за да се върне в световния рали шампионат, този път зад волана на Yaris WRC. Предположенията тръгнаха от факта, че през уикенда гост на яхтата на Кими в Монте Карло за Гран при на Монако беше 4-кратният световен рали шампион

    Toyota побърза да опровергае слуховете, че звездата на Ferrari Кими Райконен ще напусне Формула 1, за да се върне в световния рали шампионат, този път зад волана на Yaris WRC.

    Предположенията тръгнаха от факта, че през уикенда гост на яхтата на Кими в Монте Карло за Гран при на Монако беше 4-кратният световен рали шампион и шеф на тима на Toyota в WRC Томи Макинен.

    Кими кара две години в световния рали шампионат – през 2010 и 2011, като участва и в рали „България”, когато то беше кръг от WRC през 2010, а до това се стигна, след като Ferrari го освободи предсрочно в края на 2009, за да може да наеме Фернандо Алонсо за сезон 2010.

    За 2012 Райконен се върна във Формула 1 с Lotus, а после подписа отново с Ferrari и вече кара за пети сезон за италианския тим, като все още няма победа след завръщането си в световния шампионат.

    По-рано тази година финландецът не изключи възможността да се върне в WRC, но „само за удоволствие и само в някои състезания”.

    Финландските медии цитираха в края на миналата седмица Миа Миетинен, изпълнителен вицепрезидент на Tommi Makinen Racing – компанията на Макинен, която изпълнява програмата на Toyota в световния рали шампионат, че тимът би имал интерес да работи с Райконен, ако той реши да напусне Формула 1.

    Но спортният директор на Toyota Кай Линдстрьом, който беше навигатор на Кими през 2010 и 2011 – обясни, че не е имало преговори с Райконен за завръщането му в ралитата.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт